Evde muhallebi nasıl yapılır? Tam kıvamında muhallebi tarifi

Evde muhallebi nasıl yapılır? Muhallebi tarifi - evde muhallebi tarifi

Muhallebi çocukluğumuzda severek tükettiğim öyle her canımız istediğinde tüketemediğimiz bir lezzetti buğday hasadının ardından yapardı babaannem buğdayın öz suyunu çıkarır sonrasında büyük kazanda tüm mahalleye yetecek kadar pişirirdi o lezzeti yakalamak mümkün değil ama bu tarifte her yaptığımda o muhallebinin tadını anımsatıyor çocukluğumuzdan geriye kalan ufak defek hatıralar.

Şeker miktarı biz aile olarak azaltık kendi sağlımız için en doğru kararlardan birisi reçel ve bazı tariflerde mutlaka ölçüye uymam gerekiyor ama tatlı ve keklerde yarısını veya bir bardak ilave ediyorum bu tarifte 1,5 bardak şeker kullanılması gerek ama ben bunun yerine bir bardak tam dolu kullandım hiç sıkıntı olmadı lezzeti gayet başarılı tercih size kalmış tarife buyurun.

Evde muhallebi tarifi için gerekli malzemeler:
1 kg süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı tam dolmayacak şekilde un
1,5 su bardağı şeker (ben 1 bardak kullandım)
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin: Tarçın, badem, fıstık vs

Evde muhallebi hazırlanışı:
Sütü  alalım üzerine unu, nişastayı ve şekeri ekleyelim iyice karıştıralım ateşe alalım.

Başından hiç ayrılmadan karıştırmayı bırakmadan pişirmeye başlayalım.

5 dakika sonra vanilyayı ilave edelim ve kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edelim.

Bir kaç dakika pişirelim ve servis yapacağımız kuplara, bardak veya kaselere alalım üzerini tercih ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ama en çok tarçın yakışıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir