Oda ısısındaki tereyağı ve şekeri mikser ile yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz. Ardından yumurta, vanilya, su ve kabartma tozunu ekleyip elle yoğurmaya başlıyoruz.
Azar azar unu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Ben yaklaşık olarak 3 su bardağı un kullandım, siz yine de son bardağı kontrollü bir şekilde ekleyin. Tarifi aldığım ‘Nefis Yemek Tarifleri’ sitesinde de 200 ml 3 su barağı un kullanılmıştı.
Kulak memesi kıvamına gelip toparlanan hamura fındık ve minik minik doğradığımız çikolataları ekliyoruz.
Tezgahımızın üzerine streç film serip hamuru resimdeki gibi rulo halinde sarıyoruz.
Hamuru bu şekilde 30 dakika boyunca buzlukta bekletiyoruz.
Buzluktan çıkardığımız hamurdan parmak genişliğinde parçalar kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üstleri beyaz kalacak şekilde 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeler iyice soğumadan kesinlikle ellemiyoruz yoksa dağılırlar. Soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz…
Not: Kurabiyeleri dilimlerken keskin bir bıçak kullanılmalı ki düzgün bir görüntüsü olsun.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.