Pratik Fırın Tavuk


Normal şartlar altında fırın tavuğu genelde ya yanmaz fırın poşetinde yada ön haşlama yapmadan yaparım.Ancak bazen vakit sıkıntısı  suyunu kullanmak için düdüklüde 15 dakika kadar haşlayıp daha sonra fırınlıyorum.

Bu  sefer üzeri bol limonlu oldu,bu kızarmasına yardımcı oluyor.Dahada kırmızı olsun isterseniz bir kaşık yoğurt ve yarım kaşık domates salçasıyla tavuğu ovabilirsiniz.




Pratik Fırın Tavuk (Düdüklü ve Fırında)

1 adet bütün tavuk
1 orta boy kurusoğan
3 adet orta boy patates
tuz,çekilmiş karabiber
1 limon
1 çay kaşığı bal
Taze kekik
1 yemek kaşığı tereyağ

Tavuğu iyice yıkayıp düdüklüye yerleştirin.Kabukları soyulmuş soğan ve patatesleri tavuğun üzerine koyun.3 bardak kadar su,tuz ve karabiber ekleyip düdüklü kaynadıktan sonra 15 dakika pişirin.

Yarı haşlanan tavuğunuzu fırın kabına alın.Patates ve soğanları içerisine yerleştirin.1 limon suyunu sıkarak her yerini limon suyuyla ovun.

Arzu ediyorsanız biraz balla'da üzerini iyice ovun.Yarım çay bardağı kadar tavuk suyunu da fırın kabının içine koyun.1 kaşık yumuşamış tereyağı tavuğun üzerine parça parça yerleştirin.

200 derece önceden ısıtılmış fırına attığınız tavuğun üzeri kızarana kadar pişirin.Son bir kaç dakika üzerine  taze kekik  serpiştirin.

Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.




Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir