MOZAİK PASTA

Mozaik Pasta
 
 
 
      Mozaik pasta yapımı 5 dakika alan ve en az büyüklerinde çocuklar gibi ayıla bayıla yediği pastalardan. Hele üzerine çikolata eritilip dökülürse keyfi ikiye katlar .Tarif Pelinim 'den ,  ben 6 tane büyük porsiyon yapmayı tercih ettim. Siz dilerseniz tek bir kalıp kullanabilirsiniz.
 
 


MOZAİK PASTA

350 gr. petibör bisküvi(2 paket)
100 gr tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt

Çikolata Sos İçin:
1 çay bardağı sıvı krema
150 gr. bitter çikolata

Süslemek için: - Antep fıstığı


Tereyağı tencereye koyup eritip, ocağın altını kapatın.İçine tozşekeri,kakao'yu,sütü koyup iyice karıştırın.
 
 Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin. Karışımı bisküvilere iyice yedirin.(bisküvileri çok ezmeden bu işlemi yapın)
 
Bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın. Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp,üzerini düzleştirin.Buzlukta 2 saat bekletin.
 
 Üzerinin çikolata sosu için ; kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.İçine bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın. Sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.
 
Üzerine çikolata sosunu dökün. Çikolata sosun üzerine iri dövülmüş antep fıstığı serpin ve buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servisini yapın.
 
Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir