Elmalı Turta Malzemeleri
250Gr Margarin Oda sıcaklıgında
1 kahve fincanı Pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
İç harcı
2ad Elma (Yeşil elma çok daha güzel oluyor)
Tarçın
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Öncelikle iç harcını yapıyoruz ki hamur yaparken harcımız soğusun.
2 ad elmamızın kabuklarını soyup rendeliyoruz.rendelediğimiz elmaların suyunu sıkalımkı sonradan suyunu salmasın.isteğe bağlı olarak gözkararı tarçınımızı ekliyoruz ve ocağa alıp elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.soğuduktan sonra çekilmiş fındık veya ceviz ekliyoruz.
Hamur için tüm malzemeleri bir kaba koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Şekillendirdiğimiz hamurun içine harcımızı koyup 180 derece fırına yerleştiriyoruz ve ortalama yarım saat pembeleşene kadar pişiriyoruz.fırından çıkardıktan sonra pudra şekerini serpiştirip servise sunuyoruz.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.