NARLI TART




Malzemeler:
Tart hamuru için:
1,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk su

ARA KREMASI
Malzemeler:
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı toz şeker
1 tane limon rendesi ve suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 paket krem şanti (ve hazırlamak için az süt) isteğe bağlı

Nar sosu:
Küçük bir tencereye taze sıkılmış nar suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve az suyu alıp karıştırın.2 yemek kaşığı şeker ile birlikte kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.Ilıyınca nar tanelerini içine atıp, tartın üzerine dökebilirsiniz.

Ara kreması:
1- Tereyağı dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup çırpıcı ile malzemeler birbirine geçinceye kadar karıştırın.Sonra ocağın altını açın ve normal ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.

2- Koyulaşınca tereyağını ekleyin ve ocağı kapatın.Soğuyunca kullanabilirsiniz.Soğuması için kenarda bekletirken kabuk tutmaması için arada bir karıştırmayı unutmayın.

Afiyet olsun...

Tart :
1- Robotta un, şeker, tuz ve küp kesilmiş soğuk tereyağını ve suyu karıştırın.Yumurtayı da ilave edip malzemeler kaybolana dek karıştırın ve hamuru stretch filme sarıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

2- Hamuru dolaptan çıkarın.Açılmayacak kadar sert ise birkaç dakika (çok değil) bekletin.Bu esnada 25 cm tart kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.(Ben 4 adet 12 cm küçük kalıp kullandım) Hamurun çok yumuşamasını beklemeyin.Hamurunuz sert olmalı, eğer siz açıp fırın kalıbına hamuru yayarken hamur yumuşarsa dolapta biraz bekletip sertleşince kullanmalısınız.

3- Hamuru kalıba düzgünce yerleştirdikten sonra çatalla çok sayıda delikle açın.Bunu yapmamızın sebebi orta kısmın pişerken kabarmayıp düz kalması.Hamurun üzerine orta kısma gelecek şekilde kestiğiniz yağlı kağıtları serin.(Bu iş için aliminyum folyo asla kullanmam.)Yağlı kağıdın üzerine 1 avuç kadar nohut ya da fasulye serpin.(Nohutlar yanmıyor, hatta atmayın sonraki tart yapımında kullanabilirsiniz.) Yaklaşık 20 dakika nohutlarla birlikte 180 derecede pişirin.

4- 20 dakika sonra dikkatlice yağlı kağıt ile birlikte nohutları kaldırın ve 5-10 dakika kadar da ortası pişsin diye nohutsuz pişirin.Pişince soğuması için fırından çıkarın.Merak etmeyin fırının kapağını açmanız pişmeyi olumsuz etkilemiyor.

5- Ara kremayı soğuyan tartın üzerine düzgünce dökün.Sonra narlı sosu ekleyin.
Buzdolabında sos donana kadar bekletip servis yapabilirsiniz...

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir