Malzemeler: 10-15 adet dolmalık biber 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı salça 1 büyük soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 1/2 demet maydanoz, deretotu 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay bardağı zeytinyağı ayrıca üzeri için 1/2 kahve fincanı daha zeytinyağı 1 çay kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı limon suyu biraz dolmalık fıstık ve kuşüzümü(isteğe bağlı) üzerine: domates Not: Ben yazın yaptığımda içine su koymak yerine domates rendesi koyuyorum su yerine.Daha lezzetli oluyor. Hazırlanışı: 1- Zeytinyağını tavaya alıp küp doğranmış soğanlarla birlikte pembeleşene dek pişirelim.Pirinci yıkayıp süzüp soğanların üzerine ilave edelim.Salçayı da ekleyelim.Hafife kavuralım. 2- Yarım su bardağı suyu, kuş üzümleri, dolmalık fıstık, tuz ve şekeri de ilave edip pirinler suynu ekene kadar azıcık pişirelim.Ateşten alıp kıyılmış maydanz, nane, baharatlar ve limon suyunu ekleyip karıştıralım. 3- Biberlerin üst kapak kısımlarını ve ekirdeklerini baş parmağımızla bastırıp çıkaralım.İ harcı biberlerin iine gevşekçe doldurup minik domatelerle kapak yapıp kapatalım ya da kendi biber kapakları ile kapatın, karar sizin. 4- Biberleri tencereye dik olarak sıralayıp üzerine yarım kahve fincanı kadar zeytinyağı gezdirelim.Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edip ağır ateşte pişirelim. 5- Piştikten sonra fırın kabına alıp fırının sadece üst kısmını alıştırarark üzeri kızarana dek pişirielim.B kısım isteğe bağlı ama bence fırında daha lezzetli oluyor.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.