ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI









Malzemeler:
10-15 adet dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1/2 demet maydanoz, deretotu
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağı ayrıca üzeri için 1/2 kahve fincanı daha zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu
biraz dolmalık fıstık ve kuşüzümü(isteğe bağlı)
üzerine: domates

Not: Ben yazın yaptığımda içine su koymak yerine domates rendesi koyuyorum su yerine.Daha lezzetli oluyor.

Hazırlanışı:
1- Zeytinyağını tavaya alıp küp doğranmış soğanlarla birlikte pembeleşene dek pişirelim.Pirinci yıkayıp süzüp soğanların üzerine ilave edelim.Salçayı da ekleyelim.Hafife kavuralım.

2- Yarım su bardağı suyu, kuş üzümleri, dolmalık fıstık, tuz ve şekeri de ilave edip pirinler suynu ekene kadar azıcık pişirelim.Ateşten alıp kıyılmış maydanz, nane, baharatlar ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.

3- Biberlerin üst kapak kısımlarını ve ekirdeklerini baş parmağımızla bastırıp çıkaralım.İ harcı biberlerin iine gevşekçe doldurup  minik domatelerle kapak yapıp kapatalım ya da kendi biber  kapakları ile kapatın, karar sizin.

4- Biberleri tencereye dik olarak sıralayıp üzerine yarım kahve fincanı kadar zeytinyağı gezdirelim.Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edip ağır ateşte pişirelim.

5- Piştikten sonra fırın kabına alıp fırının sadece üst kısmını alıştırarark üzeri kızarana dek pişirielim.B kısım isteğe bağlı ama bence fırında daha lezzetli oluyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir