YUFKALI ŞİŞ KEBAP





Merhabalar;
Aslında hem pratik hem değişik hem de olduka lezzetli bir tarif bu.Daha önce de biraz farklı verisyonunu yapmıştım.Bu daha iyi oldu.Tavsiye ederim...

Aşağıdaki tarif 4  kişilik.Her birini 2 parmak kalınlığında keserseniz 40 parça köfteniz olur.Her tabakta 10 adet olur ki bu da bir porsiyon için uygun.

Büyütmek için görsellere tıklayabilirsiniz.En altta da videolu tarif var.

1 2

3 4

Malzemeler:
500 gr kıyma
2 adet hazır yufka
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
Kimyon, karabiber,tuz,yenibahar ve istediğiniz baharatlar

Üzeri için:
Domates sosu

Hazırlanışı:
1- Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu ve ince doğranmış maydonozu ilave edip yoğurun.Sonra salçayı da ekleyin.Tuz ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın.

2- Hazırladığınız köfte harcını ikinci yufka için ikiye bölün.İlk yufkayı tezgaha serip üzerini hafifçe yağlayın. Yufkanın yarıya yakın kısmını katlayıp, köfteyi uzunlamasına yerleştirin.Sonra sağ ve sol uçlarını içe doğru kıvırıp  yuvarlaya yuvarlaya sıkı bir rulo yapın.Rulonun bittiği yere fırça ile hafifçe su sürün ki açılmasın.

3- Hazırlanan yufkayı iki parmak kalınlığında kesip çöp şiş çubuklarına geçirin.Aynı işlemi kalan köfte ve yufka için de yapın.

4- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şişleri dizin.Yufkalı kısımlar alt ve üst olsun.Köfteli kısımlar sağ ve sola baksın.Böyle daha iyi pişer.

5- Önceden 180 derece ısıttığınız fırında yufkalar kızarana kadar pişirin. 15-20 dakikada pişiyor.

6- Üzerine domates sosu dökmek isterseniz; 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyup üzerine 2 tane domatesi rendeleyin.İnce doğranmış 1 sarımsak ve 1 tatlı kaşığı sala da ilave edip hafifçe çevirin.Kekik ekleyip alını kapatın.Servis yapmadan önce yufkalı şişlerin üzerine dökün.

Deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun

                                            

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir