RAMAZAN PİDESİ


             




    RAMAZAN PİDESİ
    Ramazanın da yaklaştığı ancak evimizden çıkamadığımız bu günlerde pide yapımı güzel olur diye düşündüm.Dha önce de pide denemem oldu ancak bu şimdiye kadar ki en iyisi olduğundan bu tarifi paylaşmak istedim.

    Öncelikle hamurun yumuşak olması önemli.Yani elinize yapışsa da un ekleme yerine elinize sıvıyağ sürerek hamuru toparlamaya çalışın.İkincisi de mayalı ürünleri pişirirken ısıya dayanıklı bir su kabını fırına koymanız ve öncedn fırını ısıtmanız gerekli.Hamurun mayalanma süresini ve şekil verdikten sonra da tepsi mayasını da ihmal etmezseniz bu iş tamam.
   Bu tariften 3 adet normal boy pide çıkıyor.




Malzemeler:
600 ml ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1/2 paket yaş maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 kg.un
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine:
2 yumurta
1 tatlı kaşığı süt
Susam ve çörekotu

Hazırlanışı:
1- Ilık suyu yoğurma kabına alın.İçine şeker ve mayayı ekleyin.Yaş maya daha güzel kabartıyor ancak yoksa 1 yemek kaşığı kuru maya da kullanılabilir)

2- Zeytinyağı dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.Mayalı suyu da ekleyip yoğurun.Gayet yumuşak bir hamur yoğurun.Hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi.En son elimize zeytinyağı sürerek hamuru toparlıyoruz.Bu aşamada ele yapışsa da un koyup sertleştirmeyelim.

3- Hamurun üzerini örtüp  1 saat mayalanması için ılık bir yere kaldırın.Zaman dolunca hamuru 3 parçaya bölün.Yağlı kağıt serili tepside pide şeklini verin.Üzerini kapatıp 15-20 dakika tepsi mayası için bekletin.

4- Yumurta ve sütü iyice çırpıp üzerine sürün.Çörekotu ve susamı da serpin.Üzerine bıçakla şekiller verin.

5- Fırının içine ısıya dayanıklı br kaba su koymanız buhar olumasını sağlar...Önceden ısıttığınız fırında 250 derecede  pişirin.

6- Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtün.Bu kadar....
     Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir