Kışlık konserve melemen tarifi nasil yapilir

                                KIŞLIK KONSERVE MELEMEN TARİFİ

    KIŞLIK KONSERVE MELEMEN TARİFİ NASİL YAPİLİRKIŞLIK KONSERVE MELEMEN TARİFİ NASİL YAPİLİR
  1.  5 Kg.domates
  2.  100 gr.sivri biber
  3. 2 Tatlı kaşığı tepelemeden tuz
  4.  1 Fincan sıvı yağ
  5. 5 Adet cam kavanoz






    Hazırlanışı:Alınan domates ve biberleri tertemiz bi şekilde
    yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz.
    Daha sonra domatesleri soyup  geniş bi tepside doğrayalım.
    Bütün domatesleri soyup doğradıktan sonra,geniş bi tencereye
    sıvıyağı koyup,üzerine küp küp doğranmış biberleri aktarıp
    yanmıyacak şekilde kızartalım.Üzerine doğranmış domatesleri
    ilave edelim.Orta ateşde 2 saate yakın pişirilmeye bırakalım.
    Fakat arada tahta kaşıkla melemeni karıştıralım pişene kadar.
    Pişmeye yakın yeni alınan kavanoz kapaklarını kaynatıp havluyla
    kurutalım.Kavanozlarımız da yıkayıp iyice kuru olmasını sağlayalım.
    Şimdi gelelim pişirilen melemeni kavanozlara koymaya Pişirilen
    melemeni ocağı kısıp bi kepçe yardımıyla hazırladığımız kavanozları
    doldurup kenarlarına dökülen sosu peçete yardımıyla silip kapağını
    sımsıkı hava almıyacak şekilde kapatılmasını sağlayıp,düz zarar görülmüyecek
    bi yere melemen kavanozunu ters çevirip bir gün boyunca öyle kalmasını sağlayalım.
    Nedeni ise melemenin sızdırıp sızdırmamasıdır,eğer herhangi bi sorunla karşılaşmadıysanız
    ertesi gün muhafaza edilecek yere kaldıralım.Kışın sağlıkla afiyetle yememiz dileğiyle hoşçakalın:)

    Yorum Gönder

    0 Yorumlar

    grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir