Kereviz omleti tarşfi - Kerevizin yaprağından omlet tarifi


Kereviz omlet  - Kerevizin yaprağından omlet tarifi

Atmayın değerlendirin! Omleti bilmeyen var mı? Yok mu? bunu bilmiyorum ama mutfakta yeni öğrendiğim her şeyi paylaşmayı, yeni deneyimleri, yeni tatları dener denemez paylaşmaya devam. 

Kerevizi taze, taze aldığım için yeşil yapraklarını çorba yerine sabah kahvaltısı için omlet olarak tercih edebilirsiniz sizde benim gibi ana okuluna giden oğlum çok severek tüketti.
Çocuklar küçükken alışırsa büyüdüğünde çok ön yargısı olmadan severek tüketebilir belki.

Kerevizin bir çok faydası var lezzeti ise tartışılmaz ama kereviz tüketimi oldukça düşükmüş belki yeni tariflerle sofralarımızda daha çok yer veririz işte kereviz yapraklarından omlet tarifi.

Haşlamada yapılabiliyor kereviz yapraklarını benim tercihim orta ocakta az kısık ateşte yavaş, yavaş pişirmek.

Kerevizin yaprağından omlet için gerekli malzemeler:

Doğranmış bir çorba kasesi taze kereviz yaprakları. (çok ince doğrayın)
2 yemek kaşığı süt
2 adet yumurta
Tuz
Peynir ve pul biber tercih edilebilir.

Kerevizin yaprağından omlet hazırlanışı:

Yumurta, süt ve tuzu iyice çırpın üzerine kereviz yapraklarını ilave edin.

Sıvı yağını tavaya alın ısınmış olan yağın üzerine omleti boşaltın, kısık ocakta üstü ve altı kızarana kadar pişirin.

Kahvaltı sofranıza kış mevsimi boyunca umarım yer verirsiniz sofranızın tadı tuzu eksik olmasın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir