Hurmalı Truf Tarifi - Hurmalı Top Tarifi


Hurmalı Truf Tarifi - Hurmalı Top Tarifi:

Yediğimiz besinler doğru kullanırsak hem tatlı krizine en iyi alternatiflerinden olan hurma ile tatlı ihtiyacımız giderirken diğer yandan ise hurmanın zengin içeriği sayesinde hem enerji almış olacağız hemde doymuş yağ oranı olmayan, içinde ekstra şeker olmayan harika bir atıştırmalık olacak.

Kış aylarında soğuk havanın etkisi ile canınız tatlı çeker veya sıcak içecekler gelir aklımıza, çikolata, salep, gibi bunların fazla tüketimi ise kilo olarak kısa zamanda döner. İşte bu tarif kilo almamazı ortadan kaldıran harika bir lezzet.

Takipte kalın sizlere yarın ödem atıcı tam mevsimi olan harika bir alkali su hazırlayacağım sağlık için her gün bir adım daha atmak lazım. Tarif oldukta basit ben ailem için ve kahve yanında çikolatayı bırakalı çok olduğundan truf gibi kolay yapılabilen ve sağlıklı atıştırmalıklar yapıyorum az olmamasının nedeni bu, hem çat kapı gelen misafirlerim için de iyi oluyor hepsini yuvarlamıyorum 1 hafta kadar buzdolabında küçük bir kavanozda hazır halde kalıyor tüketmek istediğimde kaşık yardımı ile iki dakika hazır.

Hurmalı top yani turf için gerekli malzemeler:

25 adet hurma

1 küçük çay fincanı süt

1 su bardağı ceviz içi

İsteğe bağlı bisküvi (bisküvi kullanmak istemeyenler sütü ilave etmesinler)

Tam buğdaylı burçak bisküvi

Üzeri için kakao, hindistan cevizi, ceviz içi, badem, vs


Hurmalı top yani turf hazırlanışı:

Hurmaların çekirdekleri çıkarılır yıkanır suyu iyece süzülür ve robota alınır.

Üzerine süt ilave edilir iyice çekilir.

Üzerine ceviz ve bisküviler ilave edilerek iyice çekilir.

İstenilen büyüklükte toplar yapılır ve dış malzeme ile buluşturulur ve servis yapacağınız tabağa dizilir.

30 adet çıktı benim bu yaptığım ölçü ile tarif bisküvileri tam kıvam olana kadar sayı saymadan ilave ettim 8-10 arası saymayı deneyenlere afiyet olsun.


Diyet çikolata tarifi denemek isteyenler TIKLAYIN:

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir