Kayısılı Turta Malzemeleri
2 yumurta
100 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 vanilya
1 kabartmatozu
3 su bardağı un
İç Harcı İçin
250 gr kayısı(gün kurusu)
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi
Hazırlanışı
Yumurta, şeker, tereyağ, sıvıyağ karıştırılır.
Un, vanilya, kabartmatozu karışıma azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında tart hamuru elde edilir.
Bu arada iç malzeme icin gün kurusu (kayısı) su ile on dakika tencerede pişirilir.
Blender yardımıyla çekilerek muhallebi kıvamına getirilir,içine ceviz katılır.
Tart hamuru merdane yardımıyla açılır çaydanlik kapağı ile on iki yuvarlak elde edilir.
Kalan hamur üzeri için açılıp şerit parcalar kesilir.
Son olarak yuvarlak hamur parçaları tart kalibina yerleştirilir.
IHamurların içine bir yemek kaşığı iç harç konulur üzeri şerit parçalarla kapanan kayısılı tart 180 derecede yarım saat pişirilir. Pudra şekeri sepilerek sevise sunulur.
Afiyet Olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.