
Malzemeler:
· 5 yemek kaşığı tarhana
· 2 parça tavuk kalça
· 1 domates
· 2 biber
· 1 soğan
· 2 diş sarımsak
· 1 çay bardağı haşlanmış nohut
· 1 çay bardağı tel şehriye
· 1 kaşık salça
· Tuz
· Karabiber
· Tereyağı
Hazırlanışı:
Tavuk kalçalarını haşlıyoruz ve çıkan tavuk suyunu soğutuyoruz. Bir tencerede tereyağında soğanı kavuruyoruz. İnce kesilmiş biberleri ekliyoruz. Biraz sararınca, sarımsakları ve küp kesilmiş domatesleri ekliyoruz. Domatesler yumuşayınca, salçayı ilave ediyoruz. Tavuk suyunu ve tarhanayı ekliyoruz. İnce ince didiklenmiş tavuk kalçalarını, haşlanmış nohutu, tuzunu ve karabiberini de ekliyoruz. Durmadan karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca şehriyeleri ekliyoruz. Birkaç dakika kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kazdağı Çorbanızhazır, Afiyet olsun.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.