
Malzemeler:
· 1 bütün tavuk
· 3-4 dilim bayat ekmek içi
· 1 su bardağı ceviz
· 3-4 diş sarımsak
· 1 adet soğan
· Tuz
· Karabiber
· Zeytinyağı
· Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Bütün tavuğu, bir adet bütün haldeki soyulmuş soğan ile birlikte haşlıyoruz. Soğan tavuk suyuna aroma vermek için, haşlandıktan sonra soğanı kullanmıyoruz. Haşladığımız tavuğun derisini ve kemiklerini çıkararak tavuğu ince ince, lif lif olacak şekilde didiyoruz. Tavuk suyu, bayat ekmek içleri, ceviz ve sarımsağı robottan geçiriyoruz. Didilmiş tavukları, tuzu ve karabiberi ekleyerek, bütün malzemeleri güzelce harmanlıyoruz. Eğer gözünüze katı görünürse biraz daha tavuk suyu, sıvı görünürse de biraz daha ekmek içi ekleyerek doğru kıvamı bulabilirsiniz. En son zeytinyağında hafif kızdırdığımız kırmızıbiberi üzerine gezdiriyoruz.
Çerkez Tavuğunuzhazır. Afiyet Olsun…
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.