İrmikli Baklava Malzemeleri1 paket hazır baklava yufkası(hepsi kullanılmıyor)
İrmikli Kek Malzemesi3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı +2yemek kaşığı irmik
1 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
2 paket kabartma tozu
1 vanilya
Sıvıyağ(cam tepsi ve baklavanın üzerine sürmek için)
Şerbeti İçin4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
HazırlanışıÖnce şekerle su kaynatılarak şerbet hazırlanır,soğumaya bırakılır.
Kek malzemeleri yumurta,süt,sıvıyağ mikserle çırpılır sonra katı malzemeler irmik,fındık,vanilya,kabartıcı eklenerek boza kıvamında irmikli kek hazırlanır.
Cam dikdörtgen tepsinin tabanı sıvıyağ ile sıvanır.
İki tane hazır baklava yufkası en alt kısma serilir.
Üzerine irmikli kek harcından bir kepçe kadar dökülüp yufkanın her yerine sürülür.
Bu işlem kek harcı bitene kadar iki yufka kek harcı diye tekrarlanır.
Son olarak yufkanın üzerine sıvıyağ sürülür ve isteye göre kesilir.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişen irmikli baklava soğumaya bırakılır.
Soğuyan baklava ve şerbet buluşturulur.
Hazır baklava yufkasından irmikli pratik baklava ikrama hazır.
Fazla emek harcamadan bayrama alternatif baklava tarifi.
Afiyet Olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.