Milföylü Patatesli Çıtır


Aslında milföy hamuru çok kullandığım bir hamur değildir. Ancak tatlı tuzlu bütün tariflere yakışan bu hamurun sürekli dondurucuda bulunması şüphesiz ki büyük kolaylık. 

Bu tarifi iki şekilde yapabilirsiniz.Ya iki milföy arasına sürebilirsiniz yada üzeri açık olarak kanepe şeklinde servis yapabilirsiniz.


Milföylü Patatesli Çıtır (16 adet için)

4 adet milföy hamuru

2 adet haşlanmış patates
2 adet tazesoğan
1 yemek kaşığı labne peyniri
7-8 dal dereotu
tuz,kırmızıbiber

Dondurucudan çıkardığınız milföy hamurunu oda sıcaklığında 5 dakika bekletip her birini kare şeklinde 4'e bölün.

Haşlanmış patatesleri ezip içerisine tuz,ince doğranmış soğan dereotu ve labne peynirini ekleyip karıştırın.

Milföy hamurlarını tepsiye dizip 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyan milföyleri dikkatlice ortadan ikiye bölüp iki parçanın arasına biraz patatesli harç koyun.Bütün milföyler bittiğinde dilerseniz kürdan batırıp servise sunun.

Afiyet Olsun.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir