Buğdayı sadece aşure zamanı alıp kullananlardan mısınız?
Çorbada,keşkekte ,salatada kullanılan buğdayın bahar gibi rengarenk bir salataya bürünmüş hali ....Mutlaka deneyin, hatta buğdayı bol bol haşlayın ve dondurucuya koyun.Böylece işiniz çok çok kolaylaşır .
BUĞDAY SALATASI TARİFİ (Narlı &Cevizli)
2 su bardağı haşlanmış buğday
yarım su bardağı haşlanmış mısır
5 adet taze soğan
1 orta boy rendelenmiş havuç
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
5 adet kornişon turşu
5 adet kuru domates
10 adet turşulu yeşil zeytin
2 adet közlenmiş kırmızı biber
yarım su bardağı ayıklanmış nar
1 çay bardağı ceviz
Sos İçin;
yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 limon suyu
tuz
Budayın içine mısır,ince doğranmış taze soğan,dereotu,maydanoz,rendelenmiş havuç,ince doğradığınız kuru domates , zeytin,közlenmiş biber ve kornişon turşuyu ilave edip karıştırın.
En üste nar ve ceviz serpiştirin. Sos için zeytinyağı,limon suyu ve tuzu çırpın ve servis zamanı salatanızın üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.