Balık Sosu Malzemeleri1 çay bardağı zeytinyağ
1 soğan,2diş sarımsak(rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
HazırlanışıTüm malzeme derin kasede karıştırılarak sos hazırlanır.
Yıkanıp doğranan palamut balığı sosa bulanır.
Kapağı kapatılan soslu balık kasesi bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ızgara dan anlayan kişiler ayarlanır.
Izgara zamanı gelen balıkların sosu süzülerek ızgaraya dizilir,kızaran balıklar afiyetle yenir.
Bu sosa bir çay bardağı süt ekleyerek kırmızı et ve tavuk içinde kullanılır.
Afiyet Olsun Güzel güneşli bir kış gününde yapılıcak en güzel etkinlik ızgara balık.
Tabiki balık severlerle...
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.