Cılbır Malzemeleri
5 yumurta
2 subardağı su
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin
Sarımsaklı yoğurt
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tozkırmızıbiber
Hazırlanışı
Tencereye iki su bardağı su alınıp sirke,tuz ilavesi ile kaynatılır.
Kaynayan suya yumurtalar tek tek kırılır.
Beyazları tutulan yumurtanın sarısı tutulmadan yani kayısı kıvamındayken sudan alınır.
Yumurtalar delikli kepçe yardımıyla servis tabağına geçirilir.
Üzerine iki su bardağı kadar sarımsaklı yoğurt dökülür.
Son olarak tavada kızdırılmış tereyağlı tozbiber karışımı üzerine gezdirilir.
Taze ekmek eşliğinde Çılbır yemeği servise hazırdır.
İsteye göre çılbır porsiyonluk tabaklarda servis yapılır.
Afiyet Olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.