CEVİZLİ ERİŞTE Malzemeler: 500 gr. erişte (miktarı kişi sayınıza göre ayarlayabilirniz.) 1 kase kıyılmış ceviz içi 1 kase tulum peyniri, çökelek ya da lor peyniri Tereyağı ve zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: 1- Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup, ısınınca erişteler içine atalım. Orta ateşte pilav yapar gibi kavuralım.Bazılarının rengi dönünceye kadar karıştırarak pişirelim.Sonra üzerine sıcak su ilave edelim. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su olması yeterli olur.10 dakika kadar pişmesi yeterli. 2- Ayrı bir tavaya biraz tereyağı ve tercihen zeytinyağını alıp, cevizle birlikte azıcık kavuralım. 3- Pişen erişteleri cevizli tavaya alıp, peyniri de ekleyip harmanlayalım ve servis yapalım. Afiyet olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.