Patates Yuvası Böreği Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 ttlı kaşığı tuz
Un
Hamur arasına sürmek için
250 gr tereyağ veya margarin
İç malzemesi
3 haşlanmış patates
200 gr kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru bulamak için
Galeta unu
Hazırlanışı
Ilıksuda maya,şeker eritilir.
Derin kaseye süt,sıvıyağ,tuz ve eriyen maya katılarak karıştırılır.
Un eklenerek yumuşak hamur elde edilir.
Haşlanan patatesler püre yapılır.
Rendelenen kaşar, tuz, karabiberle karıştırılarak iç hazırlanır.
Hamur üç eşit parçaya bölünür.
Her parça yufka büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır.
Açılan yufka üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.
Kesilen şeritlere yumuşak tereyağ sürülür.
Yağlanan şerit yufka su bardağının dibine sarılır.
Böylelikle yuva oluşur.
Bardaktan sıyrılan yuvanın içine patatesli harç konulur.
Yuvanın kenarları galeta ununa batırılır ve dip kısmı elimizle büzdürülerek fırın tepsisine dizilir.
Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır
Patates yuvası böreği fırında pişirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.