Esmer Pasta Malzemeleri
4 yumurta
4 fincan şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
4 fincan un
1 kabartmatozu
1 vanilya
80 gr bitter çikolata
Kreması İçin
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
80gr sütlü çikolata
2 paket kremşanti
Pasta Islamak için
1 kupa şekerli süt
Hazırlanışı
Yumurta,şeker mikserle beş dakika çırpılır.
Yağ,un,kabartıcı,vanilya eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Son olarak bitter çikolata rendelenerek pandispanyanın içine katılarak kaşıkla karıştırılır.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine harç dökülür.
170 derecede pandispanya pişirilir.
Kreması için tencereye süt,un,şeker karışımı alınarak orta ateşte pişirilir.
pişen kremaya çikolata eklenerek erimesi beklenir.
pişen krema sütlü çikolata ile buluşunca esmer renkli pasta kreması elde edilir.
Krema soğutulur.
Soğuyan krema buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
dinlenen kremaya şanti eklenerek mikserle çırpılır.
Pastaya sürülecek kıvam yakalanınca çırpma işlemi sonlandırılır.
Dikdörtgen pişen pandispanya ikiye eşit parçaya kesilir.
Sütle her iki parça ıslatılır.
Alt kısmına gelececek parçaya krema sürülür.
Diğer yarım pasta üzerine alınır ve bolca esmer krema ile bulanır.
İstenirse kenarlara krema taşırmadan meyva ile süslenerek ikram edilir.
Yada heryerini kremalayarak ıspatulanın ucu ile batır çek yöntemiyle pasta şekillendirilir.
Diğer yaş pasta tarifleri için tıklayınız
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.