Fırın Poşetinde Et ve Yelpaze Patates



  Bu aralar blogta yemek tariflerinin olmadığının farkındayım.Sebebi işten geldiğimde hemen hazırlayıp fotoğraf çekmeye fırsat kalmadan mideye indirdiğimden tabiki...Geçtiğimiz akşamlardan birinde yemek tabağımı cep telefonum ile çektim.İlk defa cepten çekilmiş bir fotoğrafı  bloğuma koyuyorum ancak baktımki ben sıcak yemekleri fotoğraflayamıyorum varsın olsun diyorum :)


   Fırın poşetinde et pişirmeyi hem fırın tepsisi batmadığı hemde et kendi suyu ile piştiği için çok seviyorum.Ben genellikle çabuk piştiği ve daha lezzetli olduğu için kuzu eti tercih ediyorum.

   Yelpaze patateste görsel olarak bu tür etin yanına en çok yakıştırdığım garnitürlerden.


Fırın Poşetinde Et

600 gram kuşbaşı kuzu eti
1 kurusoğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1-2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
kekik,kırmızı biber,karabiber
bir tatlı kaşığı un
bir yanmaz fırın poşeti

Soğanı incecik doğrayın.Eti soğan,süt,yağ ve baharatlar ile iyice harmanlayıp kapaklı bir kaba koyun.En az 6 saat dinlendirin.

Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un serpin ve içinin heryerine un gelmesini sağlayıp fazla unu boşaltın.

Eti içine koyup ağzını bağlayın.Hava alması için bir kaç yerden delik açın ve 200 derece fırında arada kontrol ederek 45 dakika pişirin.

Yelpaze Patates

4 adet mini boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarmısak
tuz
kekik,kırmızı biber,fezleğen vb istediğiniz baharatlar


Patateslere tam ayırmamamaya dikkat ederek 5-6 yerden kesikler atın.Tereyağ,baharat,ezilmiş sarmısak ve tuz karışımını attığınız kesiklerin arasına sürün.

200 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin.

Dilerseniz son bir kaç dakika rendelenmiş kaşar peyniri serpebilir veya aralarına pastırma dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Afiyet OLsun.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir