Yaprak Döner Malzemeleri
1kilo et1 soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz1 ekmek(fırnlanmış)
Salçalı Sos İçin
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça(domates+biber)
1 su bardağı su
tuz
Üzerine İçin
150 gr eritilmiş tereyağ
Yoğurt
Domates
Biber
150 gr eritilmiş tereyağ
Yoğurt
Domates
Biber
Hazırlanışı
Bir bayat ekmek küp küp doğranır,kızgın fırında hafif pembeleşene kadar kızartılır.
Tavaya alınan yaprak etlere rendelenmiş soğan ,sıvıyağ,tereyağ,tuz eklenerek hızlı ateşte kavrulur.
Suyunu salıp tekrar çeken etlere karabiber,kimyon eklenerek sotelenir.
Hızlı pişen etler kurutulmadan ocaktan alınır.
Salçalı sos için tavaya tereyağ,salça karışımı alınarak kavrulur.
Kavrulan salçaya su,tuz,eklenerek kaynatılır.
Ayrıca tavada tereyağ eritilir.
Domates,biber közlenir.
Yoğurt hafif tuzla karıştırılır.
Son olarak tüm malzeme buluşur.
Önce fırınlanmış ekmekler servis tabağına bir miktar alınır.
Kıtır ekmekler salçalı sosla ıslatılır.
Üzerine yoğurt gezdirlir.
Yaprak döner yoğurdun üzerine serpilir.
Yaprak döner közlenmiş domates,biberle süslenir.
Son olarak kızdırılmış tereyağ ilave edilerek sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.