Renklerin lezzeti :)
Malzemeler:
1 su bardağı nohut2-3 tane köz biber
8 tane kornişon turşu
5 sap yeşil soğan
Bir tutam dereotu
Sosu için:
2 yemek kaşığı narekşisi
Yarım limon
Pulbiber
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı: Önceden ısladığımız nohutumuzu yumuşayana kadar haşlıyoruz. Nohutlarımız soğuyunca genişçe bir kaseye alıp içine küp küp doğradığımız köz biberleri, yuvarlak doğradığımız kornişon turşularını, ince ince doğradığımız soğan ve dereotlarını katıyoruz. Ve sos malzemelerimizi (sıvıyağ, pulbiber ve tuzu damak zevkimize göre ayarlıyoruz) bir kapta karıştırıp salatamıza katıyoruz, iyice karıştırıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.