Cıbılık(çıplak dolma),Şekerli Cevizli Katlama

Cıbılık (çıplak dolma)Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırık buğday(göce)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
 4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Un
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Kızdırılmış tereyağ,pulbiber
 Hazırlanışı
Kırık buğday,ince bulgur tuzlu tereyağlı suda haşlanır.
Suyunu çeken iç malzeme demlenmeye bırakılır.
Ilıyan harç yoğurulmaya başlanır ve un,tuz,karabiber ilave edilerek kıvamı tutturulur.
Fındıktan az büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilir.
Küçük küçük hazırlanan cıbılık kaynayan suda beş dakika haşlanır.
Ilınan cıbılık servis kaselerine alınıp sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ eşliğinde servise sunulur.
Gümüşhaneli komşumuzun ikramı çıplak dolma ismi ilginç, tadı leziz olduğu için paylaşmak istedim.

Afiyet Olsun

 Şekerli Cevizli Katlama
    5 tane katlama
    Dövülmüş Ceviz
    Şeker
    Kızartmak İçin
    Sıvıyağ
    Hazırlanışı
    Yazın kışlık yufka yapılırken yufkalar zarf şeklinde katlanarak katlama adını alır.
    Katlamalar su ile ıslatılarak sofra bezine sarılır,yumuşaması beklenir. 
     Teflon tavada az sıvıyağ ile katlamalar her iki tarafı kızartılır.
    Kızaran katlamaların arasına şekerli ceviz serperek beş katı tamamlayalım.
    İkiye kestiğimiz katlamaları sıcak sıcak servise sunalım.
    Bu tarifte Gümüşhaneli komşumuzun  lezzet ötesi ikramı.
     Afiyet Olsun

    Yorum Gönder

    0 Yorumlar

    grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir