Photoshop Otomatik Hizalama Çalışmıyor | Nasıl Düzeltilir

 

photoshop hizalama hatası düzeltme

Photoshop Hizalama Sorunu Düzeltme

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere photoshopta bazen kendiliğinden veya istemeyerekte olsa yaptığımız ayarlardan dolayı otomatik hizalama çizgileri çıkmıyor. Tabii bu da bir tasarım yaparken can sıkıcı olabiliyor. Ve katmanları hizalamak istediğimizde biraz daha uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bende bu sorunla karşılaştığım için program içinde ufak bir gezinti ile sorunu hallettim. Eğer sizler de bu tarz sorunla karşı karşıya kalırsanız yapmanız gereken aslında çok basit. Aşağıdaki görsellerde de göreceğiniz üzere yapmanız gereken işlem çok basit. 


Öncelikle işlemler Türkçe içinde aynıdır. Yapmanız gerek işlem önce view kısmına gelin ve burada SHOW seçeneğine tıklayalım ve açılacak olan yeni yerdeki Smart Guides seçeneğini işaretleyim. Otomatik hizalama çizgilerinin çıkmaması bundan dolayıdır. Bu ayarı yaptıktan sonra bir alt görseldeki gibi akıllı hizalama özelliğini görebilirsiniz.

photoshop otomatik hizalama


Gördüğünüz gibi katmanlar arası mesafeyi ve hangi pozisyonda taşıyabileceğinizi artık daha kolay yapabilirsiniz. 

photoshop otomatik hizalama sorunu

Eğer sizlerde bu ve bu tarz paylaşımlardan faydalanmak istiyorsanız sitemi ziyaret etmeyi unutmayın. Sağlıcakla kalın.


 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Teşekkürler, benimde arada karşılaştığım bir problemdi. Hallettim

    YanıtlaSil

Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir