PATATES KROKET




PATATES KROKET

Dışı çırtır çıtır içi yumuşacık patates kroketlerin tarifini yazdım bugün.Etin veya başlığın yanına çok yakışan kroket için püf noktalarına dikkat etmek gerek.İçine un ya da nişasta eklemeden de yaptım. Yani şekil verip dondurup pişirdim ana o halde dağıldılar. Yani illa ki patatesi sertleştirmek için un ya da nişasta eklemek gerekiyor....Sıcak servis etmenizi öneririm.

PATATES KROKET

Malzemeler:

3 adet orta boy patates

1 adet yumurta

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 çay bardağı galeta unu (ya da un veya nişasta)

1 çay kaşığı tuz 

1 çay kaşığı karabiber

Köri de çok yakışıyor

Kızartmak için:

1 su bardağı galeta unu

1 yumurta

yağ

Hazırlanışı:

1-  Patatesleri dağılmalarını önlemek amacı ile kabuklarıyla birlikte haşlayın.Pişince soğumalarını sağlayıp kabuklarını soyun.Soğuduktan sonra rendeleyin ya da patates ezici ile ezin.Patatesi sıcak ya da ılıkken dğil tamamen soğuduktan sonra ezin/rendeleyin yoksa kıvamı cıvık olduğundan şekil vermek zor olabilir. Ayrıca blender kullanmanızı önermem.

2- Yumurta, kaşar peyniri rendesi, galeta unu, tuz, ve istediğiniz baharatları ilave edip yoğurun.Kıvamı yumuşak ama toparlanabilir olmalı.Eğer çok dağılıyorsa biraz daha un ialev edebilirsiniz.

3- Eliniz ıslatarak kroket şekli verin.İsterseniz top top da yapabilirsiniz.Hazırladığınız kroketleri bir tepsiye dizin.Üzerini stretch filmle kaplayıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.Dinlenen kroketleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak hazırlayın.

4- Derin ve kızgın yağda iyice renk alana dek pişirin.Yağ derin olursa çevirmeye gerek kalmaz ve kroketler dağılmaz.Kızarak kroketleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu ya da süzgeçte bekletip servis edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir