Kömbe Nasıl Yapılır

 Kömbe Nasıl Yapılır Tarifi

Malzemeler

5 su bardağı mısır unu 

2 su bardağı paket unu

yarım yemek kaşığı tuz 

 1 paket instant maya 

Harcı için

4 adet orta boy patates

3 orta boy soğan

Sıvı yağ 

1 tatlı kaşığı biber salçası 

Yarım yemek kaşığı domates salçası

 1 Yarım deste maydanoz

Yarım çay bardağı ceviz içi 

Karabiber Pulbiber Kimyon 

Üzeri için : yumurta çörek otu ve susam 

Yapılışı:

Uygun bir kapta hamuru için unu ekleyip  ılık suyla maya ve tuzu eritelim, sonrasında ılık suyla hamuru yavaş yavaş yoğuralım.Üzerini kapatıp hamurun mayalanması için iki saat bekletelim.

İç harcı için: soğanları doğrayıp tavaya alalım üzerine yağ ekleyip kızarması için ocağa alalım. Patatesleri soyup robottan geçirelim, kavrulan soğanın üzerine salçayı ekleyip üzerine hazırladığımız patatesleri aktarıp çok pişmeyecek şekilde pişirelim. Sonra ocağa kapatıp patates harcamasın içine maydanozu doğrayıp içine koyalım. En son tuz ve baharatı da ekleyip soğumaya bırakalım. Mayalanmış olan hamurumuzu Fırın tepsisine bolca yağlayıp,elimizi yağa bandırıp hamurumuzu alt tabanına dizelim.Hazırlamış olduğumuz kömbe iç harcını hamurumuzun üzerine  bolca serelim.üzerini kapatmak için yine aynı şekilde elimizi yağa bandırıp hamuru elimizle açıp üzerini kapatalım. olarak yumurtayı çırpıp üzerine sürerek arzu'ya göre susam ve çörek otunu Serpip , bir bıçak yardımıyla dilim dilim kesip 220 derecede fırında nar gibi kızarıncaya kadar kömbeyi pişirelim. Ve bu şekilde kömbemizi tamamlıyoruz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun sağlıcakla kalın hoşça kalın :)



.























Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir