KABAKLAMA (GAZİANTEP)





KABAKLAMA TARİFİ
   Evde kalan kabakları nasıl yapsam derken bulduğum güzel bir yemek...Yapımı kolay, tadı ekşili ve güzel Gaziantep mutfağına ait geleneksel bir yemek.


Malzemeler:
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
200 gr kuşbaşı dana eti
2-3 adet kabak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay vardağı sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi)
tuz, karabiber,pul biber,kekik, nane

Hazırlanışı:
1- Et ve nohudu önceden haşlayın.

2- Tencereye zeytinyağını alın.Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.Soğanların rengi değişince salçayı ve küp doğradığınız kabakları ekleyin.Üzerini geçecek kadar sıcak su ya da et suyu ilave edin.Kısık ateşte çok az pişirin.Zaten kabak çabuk pişiyor.

3- Kabaklar yumuşayınca nohut ve eti ekleyin.Küçük doğradığınız sarımsakları ve baharatları ilave edin.Sumak suyunu da ilave edin.Biraz çevirip ocağı kapatın.

4- Bir tavada tereyağı/zeytinyağı ve naneyi kızdırıp yemeğin üzerine dökün.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir