MAKARON




MAKARON
   Dışı çıtır çıtır kurabiye kıvamında içi de yumuşacık...Püf noktaları kısaca;
Malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalı.Tüm toz malzemeleri eleyerek kullanmalısınız.Yumurta akına hiç bir şekilde su değmemeli.Kullandığımız kap cam ya da çelik kap olmalı.Son olarak makaronları tepsiye dizdikten sonra 30-45 dakika  tepside dinlendirip sonra fırına vermelisiniz.Çıkarınca da soğuyana kadar el değmemeli.Badem ununu kendiniz yapacaksanız önce robottan çekip sonra eleyerek kullanmalısınız. 

   Bu tariften 17 adet orta boy makaron çıkıyor.


Malzemeler:
100 gr yumurta akı (2 yumurta akı) oda sıcaklığında
100 gr badem unu (kabuksuz bademi rondoda çekebilirsiniz)
150 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı)
50 gr toz şeker (1/4 su bardağı)
1 fiske tuz
1/2 çay kaşığı vanilya özü
isterseniz kürdan ucu ile gıda boyası

Ganaj için:
200 gr bitter ya da sütlü çikolata (karışık kullandım ben)
200 ml sıvı krema ( 1 küçük paket)


Hazırlanışı:
1- Ganajı hazırlayarak başlayalım.Kremayı küçük tencereye alıp kaynama noktasına gelene dek ısıttım.Isınınınca ocağı kapattım.Çikolatayı parçalara ayırararak içine atıp karıştırdım.Homojen kıvama gelince kenara alıp soğumaya bıraktım.

2- Yumurta aklarını (hiç sarısı karışmadan) cam karıştırma kabına alın.Bir fiske tuz ile 5 dakika kadar ara vermeden çırpın.Bembeyaz katı köpük kıvamında olacak.Böyle olunca 5 aşamada toz şekeri ekleyerek çırpın.Tıraş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın.Renklendirme yapacaksanız bu aşamada ilave edebilirsiniz. 

3- Badem ve pudra şekerini birlikte elekten geçirin.(Kakaolu yapacaksanız kakaoyu da ekleyin)

4- Badem ve pudra şekerli karışımı merenge 4 aşamada azar azar ilave edip spatula ile alttan üste çevirerek hassas ahreketlerle karıştırın.

5- Makaron hamurunuz hazır.Sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkın.Bitince tepsiyi hafifçe tezgaha vurun, aradaki hava baloncukları çıksın.30 dakika tepside kuruması için bekletin.

6- Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 15  dakika pişirin.

7- Soğuyunca her parçayı eşleştirip arasına ganaşı sıkarak yapıştırın. 1 gün bekletip sonra afiyetle yiyebilirsiniz...



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir