ÖRGÜ KURABİYE






ÖRGÜ KURABİYE


Merhabalar, biraz uğraştırıyor gibi gözükse de görünümü itibarı ile hoş sunumu açısından yapmaya değer. Aslında göründüğü kadar zor da değil emin olun.İster çayın yanında ister kahvenin üzerine kapak:) olarak hazırlayabilirisiniz.










Malzemeler:
1 yumurta
150 gr tereyağı  (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un (orta yumuşaklıkta bir hamur olacak)

Hazırlanışı:
1- Pudra şekeri ve tereyağı mikserle azıcık çırpın.

2- Yumurta, nişasta, tarçın ve zencefili ekleyin ve yoğurun.Unu azar azar ekleyin.Sert olmayan bir hamur olmalı.Eğer hala un gerektiğini düşünüyorsanız un eklemek yerine nişasta ekleyerek hamuru toparlayın.


3- Tezgaha yağlı kağıt serin.(Kolaylık açısından hamuru 2 parçaya bölebilirsiniz.)Hamuru ortasına koyup, üzerine tekrar bir yağlı kağıt serip merdane ile açın.Böylece yapışmadan hamuru açıyoruz.Üzerindeki kağıdı kaldırın.Alttaki kalsın.Keskin bir bıçakla uzun şeritler kesin. Resimdeki gibi birer arayla şeritleri kaldırın.O şeritleri enlemesine, sepet örer gibi alt ve üstten geçirin.Sonra yuvarlak bir kalıpla kesip yağlı kağıt serili fırın  tespsisine dizip 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir