Zeytinlağlı portakallı kereviz tarifi

Mevsiminde tüketmek gerek her bir gıdayı hep bu düşüncedeyim. Bir kaç haftadır Pazar yapamamıştım. Köy pazarları bulanlar varsa benim gibi gitme fırsatı buldukça her şey taze ve organik olarak bulabiliyorum, bu hafta benim favorim pırasa ve kereviz oluyor taze, taze bulmuş iken yapmasam olmazdı.

Kereviz yapraklarını omlet olarak değerlendirdim mutfakta hiç bir şeyi atmamaya ve ziyan etmeyen birisi olarak her zaman bir besin diğer bir besini desteklediğini ve tamamladığını düşünenlerdenim.
Kerevizin kendine has kokusunu sevenler çoktur belkide benim gibi 30 yaşından sonra tanışanlar olmuştur ve vazgeçemeyenler.

Kereviz 25-30 dakika arası servise hazır olan bir tarif  kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika gibi kısa bir zaman diliminde pişti soğuması için balkon ne güne duruyor dışarıda olduğum için çok çabuk bir şekilde servis yapmam gerektiği için dışarıya bıraktım.  

Kerevizi hazırlama süresi mi? Oda sadece 5-7 dakika sürdü çok pratik bir tarif soğuk tüketildiği için misafiri olanlar sabah erken saatlerde hazırlayabilirler.

Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi için gerekli malzemeler.
1 adet büyük boy kereviz
3 adet küçük boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 bardak portakal suyu (200 ml)
2 yemek kaşığı zeytinlağı
1 yemek kaşığı su
Tuz

Yarım limon suyu kerevizler kararması için ve bir litre su.
Zeytinyağlı portakallı kereviz hazırlanışı:

Kerevizi yıkayalım iyice soyalım ve ardından bir kez daha yıkadıktan sonra dört parçaya bölüp doğrayalım, limonu sıktığımız 1 litre suya bastıralım.

Patatesleri, havucu, soğanı soyup patatesleri elma dilimi, havuçları patateslere yakın büyüklükte ve soğanı yemeklik küçük, küçük doğrayalım.

Portakal suyunu en son sıkalım.

Kerevizleri tencerenin en alt kısmına yerleştirelim, patatesleri, havucu, soğanı, portakal suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyelim tencerenin kapatalım ve orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte hiç kapağını açmadan 15 dakika pişirelim.

Sonradan çatal ile kontrol edebilirsiniz.

Pişen zeytinlyağlı portakallı kerevizi soğumaya bırakalım soğuyan kerevizi servis tabağına alalım soğuk olarak servis yapalım afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir