Soslu karnabahar kızartması tarifi

Soslu karnabahar kızartması - karnabaharı sosla yapmayı denemeden kış bitmesin!

Bu mevsimde en çok tüketmeyi sevdiğim sebzelerin başında yer alan karnabahar fırında olsun haşlama olsun, kızartma olsun severek ailecek tüketiyoruz ama sosla yaptığım bu kızartmayı daha bir ayrı yeri var çok ama çok seviliyor.

Soslu karnabahar kızartması dışı çıtır, çıtır içi ise lokum kıvamında ara sıcak olarak tercih edilebilecek tarif kısa sürede yemek yapmanız gerektiği zamanlarınız oluyorsa bu tarife göz atmanız gerek ve listeye eklemeyi unutmayın!

Soslu karnabahar kızartması yapmanın hiç bir zor yanı yok yeni evliler ve hiç mutfağa girmemiş olanlar rahatlıkla yapabilirler pratik tarifler arasında yerini alan tarife geçeyim.

6 kişilik:

Soslu karnabahar kızartması için gerekli malzemeler:

1,5 kg karnabahar

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı dolusu un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı sade soda

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşağı kuru nane

1 çay kaşığı kimyon

tuz

Kızartmak için: sıvı yağ

Haşlamak için su
Tuz

Soslu karnabahar kızartması hazırlanışı:

Karnabaharları ayıklayalım ve ciçeklere ayıralım çok küçük olmamasına dikkat edin.

Yıkayıp tencereye alalım üzerine kaynamış olan suyu boşaltalım ve içine bir tutam tuz ilave edelim orta hararetli olacakta kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika haşlayalım ve hemen süzgeçten geçirelim suları süzülürken sosuna geçelim.

Soslu karnabahar kızartması ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz tüketilmesi gereken bir tarif olduğu için yaparken bunu unutmayın.

Yumurtaları kırın ve çırpın üzerine unu ve kabartma tozunu ilave edin ardından iyice çırpın , kırmızı pul biberi, kuru naneyi, kimyonu, tuz ilave edin karıştırın azar, azar sodayı boşaltın ve krep hamuru gibi akışkan bir sos elde etmiş olmanız gerek.

Suyu iyice süzülmüş olan karnabaharları önce sosla buluşturun ardından kızmış olan yağla buluşturun her tarafı iyice kızaran karnabaharlar havlu kağıt serili geniş bir tabağa alalım.

Kızartma işlemi biten karnabaharların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabağına alalım kalabalık misafirleri olanlar tarifi azaltabilirler veya çoğaltabilirler afiyet olsun sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir