Plastik Mutfak Ürünlerine Aman Dikkat!

Yazıyı yazmak için yazmıyorum bu yazıyı hali ile yaptığımız yanlışlardan dönmeliyiz çünkü bu yıl ki kadar uzun süren grip vakıaları karşı karşıyayız. Hepimiz ailemiz ve sevdiklerimiz için  bilinçlenmeli ve bunun yanında doğru olan her bilgiyi ne kadar çok kişiye ulaştırırsak o kadar faydalı...

Plastik ürünleri hepimiz evimizde kullanıyoruz ama ne kadar sağlıklı ve kullanıma ne kadar uygun kendim kullandığım ürünleri de en son alışveriş yaptığımda fark ettim. Çocuklar okula giderken mutlaka beslenme koyuyoruz sorusuna yanıt evet ise bende koyuyorum.

plastik olarak en son çıkan buzdolabında difriz bölümü için üretilen esnek plastik ürünler var artık bende aldım yani sürekli olarak plastik ürünlerin yenisi üretiliyor ve bazıları satış rekoru kıran ürünler bile var.

Hepimizin plastik şişeler için yaptığımız hatalar da var tabi kullandığımız plastik şişelerin içine ne koymadık ki? Süt, ayran, ekşi, zeytinyağı, vs peki bunların bir çoğu üstelik tek kullanımlık.

Asit oranı yüksek olan maddeler plastikler le buluşunca zararlı maddeler oluşuyor ve farkında olmadan yediklerimizle vücudumuza giriyor sonrası farkında bile olmadan kendi kendimize zarar vermiş oluyoruz.

Plastik saklama kapları, su kapları, beslenme çantaları, yoğurma kapları vs bu ürünleri satın almak için çok nedenimiz var, almak zorundayız! Çünkü ihtiyaç.

Peki bunları alacaksak isek neye dikkat etmeliyiz? İşte burada bir ürünü alırken üretim detayları ne için üretildiği, hangi gıdalar için uygun olduğunu bariz olarak yazıyor. Ama sizde benim gibi detaycı ve tam olarak ne için kullanıldığını anlamanıza yardımcı numaralardan faydalanın.

Plastik ürünlerde etiketlerde kullan numaralar olduğunu görürüz bunların hepsi bize kullanma alanlarını anlatıyor .

5 numaralı üretilmiş plastik ürünleri en güvenilir plastik ürünüdür nedeni bulaşık makinesinde yıkanabiliyor, mikrodalga girebiliyor ve kullanılan yemekleri camdan sonra en iyi bu numarada üretilmiş plastikler sağlıyor.

kırılmadığı ve direk olarak sıcağa maruz kalmadığı müddetçe kullanabilirsiniz.

5 numaralı plastik ürünler: PE Polietilen'in kısaltmasıdır. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir.

6 numara: PS polistirendir. Yemek paketleri, plastik bardak ve tabaklar, kaşık gibi maddeler. Market etlerini satın alırken konulan plastik kaplar, köpük tabaklar ve fast food ürünlerin konulduğu tabaklar. Bu kadar çok kullanılan bir şey olmasına rağmen zararlıdır.

7 numara: Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur. Kullanılması oldukça zararlıdır.

Plastikte sağlık için en önemli tehlike Bisphenol A (diğer adıyla BPA) denen madde. Bu madde polikarbonatı çok sert ve cam gibi parlak hale getirmek için kullanılıyor. Bundan böyle plastik kaplardaki satın alacağınız yoğurttan, süte suya kadar pek çok ürününün altında yazan numaralara dikkat edin. Bu ufak ayrıntılar sizin, bizim ve geleceğimiz için, daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir