Pastırmalı fırın makarna tarifi - Pastırmalı beşamel soslu makarna tarifi


Pastırmalı fırın makarna tarifi - Pastırmalı beşamel soslu makarna tarifi:

Makarna tarifleri arasında en lezzetli tarifleri sıralamasında fesleyen sosundan sonra tercih ettiğim makarnalar sıralamasında diyebilirim ama kış mevsimi boyunca yapıyorum nedeni sıcak tüketilmesi gereken bir tarif içine kavurma ve pastırma ile ekstra lezzetli bir tarif oluyor.

Pastırmayı kış mevsimi boyunca tercih ediyorum, mevsim boyunca o kadar güzel ve mevsimi olan sebzeler var ki sıra gelmiyor bir çok tarife desem yeridir.

Hafta sonu olduğu için çocuklarla birlikte karar vererek yapıyorum yemekleri veya her gün bir tanesinin isteği üzerine yapıyorum böylelikle hayatımdaki insanları önemsemenin,  onların mutlu olacağı sofralarda ağız tadı ile şükür içerisinde kalkılıyor sofradan dua ile.

Pastırmalı beşamel soslu fırın makarna tarifi için gerekli malzemeler:
1,5 paket spagetti makarna
Tuz
Haşlamak için su

Beşamal sosu için gerekli malzemeler:
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Rendelenmiş 200 gr kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
8 dilim pastırma

Pastırmalı beşamel soslu makarna hazırlanışı:

Pastırmaları doğrayın ve kaşar peyniri rendeleyin fırını çalıştırın.

Makarnaları haşlamaya alalım tuz ilave edelim. Sadece 8 dakika haşlayın:

Beşamel sos için tere yağını ve unu tencere alın karıştırmayı bırakmadan unun kokusu çıkana kadar karıştırın kokusu çıktığında un yeteri kadar kavrulmuş demektir.

Üzerine sütü yavaş ilave edin ve bu sırada hızlı çırpın kaynamaya başlayana kadar karıştırmayı ihmal etmeyin karabiberi ben bu aşamada ilave ediyorum karabiberi.

Makarnalar kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika pişirin ve süzün soğuk sudan geçirmeyin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağını ilave edin kaşar peynirin ve pastırmanın yarısını ilave edin göz, göz kaynayan beşamel  sosu makarnanın üzerine boşaltın iyice harmanlayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağladığınız borcama makarnayı boşaltın.

Kaşık yardımı ile düzeltin ve üzerine geriye kalan pastırma ve kaşar peynirini serpiştirin 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 50 dakika gibi kısa bir zamanda 8 kişilik pastırmalı başemel soslu makarna sofranızdan tadınız tuzunun eksik olmasın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir