Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi


Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiye denince akla hep margarin kullanmak zorun da olduğunuzu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz diyorum sıvıyağ la denedim daha önce ama öyle beklediğim gibi bir un kurabiyesi olmadı hayal kırıklığıydı diye bilirim ama geleneksel olarak yapılan zeytinyağlı bir kurabiye yedim inanılmaz derece lezzetli olmasının yanında zeytinyağlı olduğunu anlamadım bile en kısa sürede tarifi paylaşacağım takipte kalın.

Margarin ve eskiden çok eskiden kullanılan vita yağı ile yapılan kurabiyeler vardı hangi yıllardaydı ama onu tam hatırlamıyorum sonrasında çıkan sana yağı bir dönemin pek bir popüleri si olmuştu bozulan her gıdayla birlikte hayatımıza yeni bir hastalık girdiği de bariz ben uzun zamandır margarin kullanmayan birisi olarak özümüze dönmeye çalışan ve uzun zamandır bu konuda araştırma yapan biri olarak geleneksel tarifleri ve geçmişte hepimizin severek yediği un kurabiyesini farklı olsa da margarin siz ve sıvı yağla yapılan hindistan cevizli harika bir kurabiye yumuşak ve ağızda dağılan kurabiye hemde bereketli bol olsun diyenler buyurun tarife.

Hindistan cevizli kurabiye tarifi için gerekli malzemeler:
Tereyağı miktarını göz ayarı kullandım ama 100 gr kadar olabilir
1 su bardağı iki parmak kadar eksik sıvı yağ
50 gr hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
4 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hindistan cevizli kurabiye hazırlanışı:

Yoğurma kabına sıvıyağ ve tere yağını ilave edelim karıştıralım tereyağı sıvıyağla özleşmeye başlayınca üzerine hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştıralım üzerine öncelikle bir 2 su bardağı unu ekleyelim ve vanilyayla birlikte karıştıralım diğer iki bardağı yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan iyi hamur elde edelim yaklaşık olarak 5 -7 dakika gibi kısa bir sürede yoğurma işlemi bitiyor zaten.
Bu arada fırını çalıştırabilirsiniz:
Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayalım sıralı bir şekilde düzelim ısınmış olan 170 derecelik fırında 15 dakika pişirelim ama ısınmış olması şart.

Küçük bir kasede pudra şekerini ve hindistan cevizini karıştıralım.

Pişen kurabiyeleri servis edeceğiniz veya kaldıracağınız kabı yanınıza alın ve sıcak olarak önce hindistan cevizli sosa daldırın ve dizin.

İşlem bittiğinde oda sıcaklığına geldiğinde çayı yanına kapan buyursun diyebilirsiniz toplamda 30 – 40 dakikada hazır olan harika bir tarif 50'e yakın çıktı benim yaptığım ölçülerde misafiri kalabalık olacaklar için az malzemeli bir kurabiye olmasının yanında oldukça bereketli bir kurabiye.

Göz hakkınız için helal edin deneyenlere afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir