Tavuklu Parmak Kebabı


Ramazan'da iftar sofralarınıza alternatif oluşturacak lezzetli ve çok şık bir yemek.Adını patlıcan biber ve patateslerin parmak boyutunda kesilmesinden almakta.

Ben bu sefer tavuklusunu yaptım ancak sizler kırmızı et lede yapabilirsiniz tabiki ...


Tavuklu Parmak Kebabı

3 adet kemer patlıcan
2 adet orta boy patates
5-6 adet çarliston biber
1 minik domates

2 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)

Yarım kilo kuşbaşı tavuk kalça eti
1 minik kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber

Kuru soğanı minicik doğrayın.1 yemek kaşığı sıvıyağda biraz soteleyin ardından salçayı ekleyin.Tavuklarıda ekleyip yüksek ateşte soteleyin.2 su bardağı su ,tuz ve karabiber ekleyip 20 dakika kadar pişirin.

Patlıcan ve patatesleri parmak büyüklüğünde doğrayın.Her birini ayrı yerlerde tuzlu suda bekletin.Sırasıyla önce patatesleri sonra patlıcanları en son uzun kesilmiş  biberleri kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alın ve yağını süzdürün.

Pişireceğiniz tencerenin ortasına bir küçük domates yerleştirin.En alta patatesleri dizin.Üzerine suyunu almadan tavuk etlerini serpiştirin.En üste patlıcan ve biberleri fotoğraftaki gibi yerleştirin.Tavuğun kalan salçalı suyunu tencereye ekleyin.Biraz daha tuz ve karabiber serpiştirin.

Kısık ateşte üzeri kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet Olsun


Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir