İlkokul yıllarımda pastanede satılan porsiyonluk alman pastaları o kadar meşhurdu ki haftada 2 kere alırdım. Zamanla gözümüz çeşitli kremalı ve bol süslü pastalara kaysa da alman pastasının yeri her zaman bambaşkadır.
Sizde hafif ve lezzetli olan bu pastayı yapmak isterseniz buyurun tarife...
Kek İçin;
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
3,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema İçin;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 silme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın.Ardından süt ,yoğurt ve sıvıyağı ekleyin.En son elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş 20 cm'lik kelepçeli kalıba boşaltıp 175 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Krema için süt,şeker,un ve nişastayı karıştırarak pişirin.Altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyin.
Pişen keki soğuyunca ikiye kesin ve dilerseniz arasına biraz süt gezdirin.Alt patına kremayı düzgünce yayıp üst patını üstüne kapatın.Dilerseniz kremanın üzerine muz veya çilek koyabilirsiniz.
Servis zamanı pastanızın üzerine pudra şekeri serpip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.