Pastanelerde mini mini satılan sandviçleri sevmeyenimiz yoktur.Bu tarifte ben biraz büyük yaptım ancak siz daha minik yaparak tam pastane görüntüsü elde edebilirsiniz.
Yumuşacık sandviçleri pişirip dilerseniz 6'lı halde paketleyerek dondurucuya kaldırabilirsiniz. Sabah kullanacaksanız akşamdan tezgah üzerine çıkarmanız yeterli .
Peynirli Pastane Sandviçi
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı mahlep
4-5 bardak un
Üzeri için;
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta sarısı( hamurdan kalan)
Arasına;
100 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı labne peyniri
yarım demet doğranmış maydanoz
3 su bardağı unu kaba koyun ve ortasını havuz gibi açın.1 yumurta beyazı,sıvıyağ,şeker,tuz,maya,su,süt ve mahlebi ekleyip kenarlardan ortaya yavaşça un alarak yoğurmaya başlayın.Kalan undan yavaş yavaş ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.(Unu yavaş yavaş eklemeniz her zaman işinizi kolaylaştıracaktır)
Hamuru üzeri kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle düzgün bir şekilde yuvarlayıp tepsiye dizin.Bu şekilde 20 dakika bekletin.Yumurta sarısına daha iyi ızarması için şekeri ekleyip çırpın.Sandviçlerin üzerine sürün ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Arası için ezilmiş beyaz peynir,labne peyniri ve maydanozu karıştırın.Soğuyan sandviçleri bölmeden keserek arasına iç harç koyun.
Afiyet Olsun.
Not :Yaş maya kullanacaksanız yarım küpten biraz fazla kullanın.Sütün içinde eriterek katabilirsiniz.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.