Ispanaklı Dilimler



   Misafir sofralarınıza çok yakışacağını düşündüğüm bir tarif var bugün... Gören herkesin tarifini istediği çok lezzetli ve çok şık bir tuzlu salata.

   Pandispanyayı tepsiye yayarken ay bu tepsiye yetmez bu gibi geliyor hiç endişelenmeyin zaten kabarmayacak ve ince olacak hamur. Yapımı hiç zor değil ,mutlaka deneyin.

   Ayrıca masa örtüsü ve runner için Apolene 'ya çok teşekkürler.Ürünlerini mutlaka bir göz atın samimiyetimle söylüyorum ki kumaşları inanılmaz kaliteli ...


ISPANAKLI DİLİMLER

Yarım kilo ıspanak yaprağı
5 yumurta(akı ve sarıları ayrılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
5 kahve fincanı un

İç Harcı;
300 gram labne peyniri
10 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
2 adet közlenmiş kırmızı biber
7-8 dal dereotu
6-7 adet karnişon turşu



Ispanak yapraklarını yıkayıp kendi suyuyla biraz haşlayın.Soğuyunca blenderden geçirip püre haline getirin.5 yumurta akını 1 tatlı kaşığı tuz ile mikser yardımıyla  kar haline gelinceye kadar çırpın.

Diğer tarafta 5 yumurta sarısı,5 yemek kaşığı sıvıyağ, blenderden geçirilmiş ıspanak püresi,yarım paket kabartma tozu ve unu iyice çırpın.Kar haline gelmiş yumurta akını tahta kaşık yardımıyla söndürmeyeye çalışarak ıspanaklı karışıma yavaşça yedirin.

Büyük dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Hamuru tepsinin heryerine gelecek şekilde incecik yayın ve 160 derecede 15-20 dakika pişirin.Hamur kağıttan ayrılıyorsa pişmiş demektir,çok pişirmeyin.

Hamur biraz soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.Ben 2 parmak genişliğinde 4 parmak uzunluğunda dikdörtgenler kestim.Siz daha minik karelerde kesebilirsiniz.

İç harç için ; labne peynirine,ince doğranmış zeytin,dereotu,közlenmiş biber,karnişonu koyun karıştırın.Bir dilim pandispanya alıp üzerine iç harç sürün ve ikinci dilimi kapatın.En üste ortayada bir çay kaşığı kadar iç harç koyun.Bütün malzeme bitene kadar tekrarlayın.

Afiyet Olsun.

Not:Dilerseniz pandispanyayı bir gün önceden pişirebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir