Deniz Kestanesi Malzemeleri
250gr margarin veya terayağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta(1yumurtanın akını üzeri için ayır)
1 vanilya
2 kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar UN
Üzeri İçin
Mavi haşhaş tohumu
1 yumurtanın akı
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Yumuşak margarin, sıvıyağ,yumurta çırpılır.
Un,kabartıcı, vanilya,pudra şekeri, kakao elenerek sıvı harçla karıştırılır.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamurda küçük bezeler elde edilip yuvarlanır.
Yuvarlak hamurun üst kısmı önce yumurta akına batırılır.
Sonra haşhaşa bulanır.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilen deniz kestaneleri 170 derecede pişirilir.
Bu arada şerbet bir taşım kaynatılarak soğumaya bırakılır.(arzu edenler portakal kabuğu rendeleyebilir)
Pişen deniz kestanelerinin iki dakika sıcağı çıkınca soğuk şerbetle buluşturulur.
Afiyet Olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.