KALBURABASTI TARİFİ

Kalburabastı Tatlısı
 
 
 
Bayram yaklaşırken aslında çok önceden yaptığım ancak yayınladım sanıp unuttuğum bir tarif  paylaşmak istedim. Kalbura bastı hem yapımı çok kolay hemde kıyır kıyır çok lezzetli bir tatlı.
 
Siz rendede şekil verme kısmını benim gibi hızlıca değil daha yavaş yaparsanız şekli daha güzel olacaktır :)
 
 
 
KALBURABASTI TARİFİ
 
125 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı koyu yoğurt
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
un
 
Arası için
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
 
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
çeyrek limon suyu
 
 
 
 
Evvela şerbeti hazırlamakla başlıyoruz. Su ve şekeri yaklaşık 10 dakika kaynatıp hafif koyulaşmaya başladığında limonu sıkıyoruz ve bir dakika sonra şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz.
 
 
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave ediyoruz ve hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
 
Dinlenen hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp avcumuzla biraz açıyoruz ve ortasına ceviz koyup rulo yaparak sarıyoruz. Kurabiyeyi rendenin iri tarafına biraz bastırıp şekil veriyoruz. (kalbur varsa çok daha başarılı olur)
 
 
175 dereceli önceden ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından alıp ilk sıcaklığı geçtiğinde soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz ve arada sırada kaşıkla şerbeti alttan üste getiriyoruz ki tatlının üzeride şerbeti çeksin. Asla tatlının üzerine kapak kapatmıyoruz.(bu yumuşamasına neden olur)
 
Afiyet Olsun. 
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir