Soğanlı Hamsi Tava Malzemeleri
2 kilo hamsi
3 soğan(piyaz doğranmış)
1.5 su bardağı mısır unu
Tuz
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Hamsiler ayıklanarak bol suda temizlenir süzgeçe alınır.
Soğanlar piyaz şeklinde doğranarak tuzla ovulur.
Bir buçuk su bardağı mısır unu ile ovulan soğanlar derin cam kasede harmanlanır.
Son olarak süzülen hamsiler mısır unlu soğanlı harcın içine atılarak harmanlanır.
Hafif yağlanan tavaya hamsiler dizilir.
Üzerine soğanlar gelişi güzel ilave edilir.
Balık tavasının kapağı kapatılarak her iki tarafıda kızartılır.
Salata eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.