Cocostar Kek



   Bu keki yaparken amacım klasik kakaolu kek yapmaktı.Ancak her zamanki gibi onu da katayım  bunu da ekleyim derken bu çıktı ortaya.Evde daha fazla hindistan cevizim olaydı iyidi tabi ,birde üzerine çikolata eritip sürseydim tadından yenmezdi ama dedim ya zaten tek amacım klasik kakaolu kek yapmaktı :)Bir dahaki sefere o şekilde denerim artık.

   Süte limon sıkıp kestirmeyi ilk defa yumurtasız kek yaparken denemiştim. Hoşuma gittiği için yine bu yöntemi kullandım.


Cocostar Kek

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su  bardağı süt
yarım limon suyu
150 gram teremyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un

100 gram hindistan cevizi
2 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri

   1 su bardağı süte yarım limonu sıkıp 10 dakika kadar bekleterek sütü kestirin.

   Şeker ile yumurtayı krema kıvamı alana kadar çırpın.Yağıda ekleyerek çırpmaya devam edin.Ardından sütü ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın.Kakao,2 su bardağı un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kek karışımına ilave edin ve karışım özdeşleşene kadar çırpın. ( yumurtalar çok büyükse ve un az gelirse kalan unu ilave edin)

   Ayrı bir yerde hindistan cevizi,pudra şekeri ve yumurta akını iyice çırpın.

   Yağlayıp unladığınız kek kalıbına kakaolu hamurun yarısını dökün.Arasına çok kenarlara gelmemesine dikkat ederek hindistan cevizli krematı koyun.Üzerini kalan kakaolu kek  hamuru ile tamamlayın.

   175 dereceli ön ısılı fırında ilk yarım saat fırının kapağını açmadan 40-45 dakika pişirin.

   Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

grafik tasarım programları photoshop actions mockup indir photoshop eklentileri indir photoshop plugins stok fotoğraf indir youtube youtube mp3 indir video indir youtube video indir