Künefe Malzemeleri
300 gr yaş kadayıf
200 gr tereyağ250 gr tuzsuz künefe peyniri
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Yaş kadayıf fırın tepsisinin içinde elle küçük küçük parçalanır.
Tereyağı tavada eritilir.
Parçalanan kadayıfların üzerine dökülür.
El yardımıyla tereyağ kadayıfın heryerine ulaşıcak şekilde bulanır.
Kızartılacak teflon tavaya tereyağ sürülür.
Kadayıfın yarısı incecik tabaka halinde teflon tavanın tabanına döşenir.
Kalan kadayıf peynirin üzerine incecik döşenir.
Hazırlanan künefenin üzerine bir ebat küçük boş tepsi ile bastırılarak biraz daha sıkışması sağlanır.
Ocak üstüne alınan künefe orta ateşte her iki tarafı kızartılır.
Bu arada şerbeti fazla ağdalaşmadan kaynatılır.
Pişen Künefenin üzerine sıcak sıcak dökülür.
Şerbetini çeken künefe kaymak veya antepfıstığı ile servise sunulur.
0 Yorumlar
Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.